Ervaringen cursisten

“In september 2020 startte ik met de cursus beter bevallen bij Pauly. Heel blij dat het kon en mocht in de tijd van corona beperkingen en benieuwd naar andere aanstaande moeders. De eerste avond was met onze partners. Wat mij betreft een pluspunt om dat gelijk de eerste bijeenkomst te doen! Hierdoor wist hij waarover en over wie ik vertelde na de andere bijeenkomsten. Ik wist niet helemaal wat ik kon verwachten maar die eerste bijeenkomst was voor mij al zo informatief en veelzeggend dat ik gelijk al merkte dat ik anders naar de bevalling ging kijken. Met vertrouwen… en dat gevoel is eigenlijk alleen maar toegenomen. Dat is wat de cursus mij vooral heeft gebracht, in rust en met vertrouwen naar de bevalling toe kunnen kijken ondanks dat je eigenlijk niet goed weet wat je te wachten staat. De bijeenkomsten waren heerlijk ontspannen en een welkome aanvulling op de voorbereiding naar de bevalling. 

Ik ben de dag na de laatste bijeenkomst drie weken te vroeg bevallen van onze dochter. Hoewel de cursus er nog vers in zat, kon ik me echt niet alles meer herinneren op het moment suprême maar een mooi compliment van verpleegkundige en verloskundige was wel hoe wij als aanstaande ouders veel rust en ontspanning uitstraalden.

Die rust en ontspanning kwam echt mede doordat ik me goed voorbereid voelde op wat er komen ging. Heel fijn! Ook het ontmoeten van twee andere aanstaande moeders vond ik heel erg leuk, we zijn ook contact blijven houden en zien elkaar nog af en toe.Het volgen van de cursus beter bevallen bij Pauly kan ik aanraden. Het was leerzaam, leuk en ontspannen!”                                                                                                                                      Arjanne

 

 
 
Samen met Tharminy volgde ik de cursus op de dinsdagavond bij Pauly. De eerste avond gingen de partners mee. Geen idee wat we er van konden verwachten, want voor ons is het de eerste.
Ik kan wel zeggen dat ik met een gerust hart de bevalling tegemoet zie. Dit omdat Pauly je het volste vertrouwen geeft dat je het kan en straks gewoon gaat doen!
Een hoop geleerd en elke week weer oefeningen herhalen, er wordt echt de tijd genomen op deze avonden. Altijd aan het begin van de les de vraag hoe het met je gaat en hoe je je voelt. Voor alle vragen kan je bij Pauly terecht, je kan bij haar echt ontspannen en jezelf zijn.
Marleen
 
 Voordat ik aan deze cursus begon had ik geen idee wat ik bij een bevalling kon verwachten en was ik ook een beetje angstig. Ik had behoefte aan meer informatie over de bevalling en zwangerschap.Hierdoor kwam ik bij jouw cursus terecht en ik ben zeer blij dat ik heb deelgenomen. Ik raad iedereen aan om een zwangerschapscursus bij jou te volgen. De reden hiervoor is dat je mij helder hebt uitgelegd hoe een bevalling verloopt en welke ademhalingsoefeningen je dient te gebruiken om je te ontspannen voor en tijdens de bevalling. Dit heeft mij geleerd met meer vertrouwen de bevalling in te gaan  en sta positief ik op mijn zwangerschap, bevalling.  De angst die ik had is na het volgen van deze cursus verminderd.  Verder luisterde jij goed naar mijn wensen en vragen en gaf je veel praktische tips. Het was fijn om door jou te laten begeleiden!
Heel erg bedankt voor je tijd Pauly!

 Groetjes Tharminy

 
Afgelopen mei en juni 2018 heb ik de cursus bij Pauly Houten gevolgd ivm mijn eerste zwangerschap.
Ik zou deze cursus aanraden omdat Pauly je naast theoretische informatie, ook inzichten geeft waardoor je meer in je eigen kracht gaat staan. Pauly geeft je een stuk bewustwording mee tav je zwangerschap.
Een bevalling blijft natuurlijk wel een proces waar je deels je eigen invloed op hebt. Maar op het deel waar je je eigen invloed op hebt leert Pauly  je hoe je dit kunt toepassen.
Pauly is een warme vrouw met oprechte interesse in haar cursisten. Het is een hele fijne cursus ter ondersteuning van jezelf en je partner.
De bijeenkomsten waren gezellig en liefdevol. Ik kijk er met veel plezier op terug!
Warme groet,
Manouk (moeder van Hannah juli 2018)
 
 
 
 Ik ben erg blij dat ik de cursus gevolgd heb bij Pauly. Het was mijn eerste zwangerschap en dan weet je toch niet goed wat je allemaal kunt verwachten bij een bevalling.Bij de cursus heb ik zowel theoretische als praktische informatie gekregen over zwanger zijn en bevallen en ook de praktische oefeningen worden deels op je eigen, persoonlijke voorkeur afgestemd.. Wat vind je prettig, hoe kun je het beste ontspannen.De gezelligheid van een gezamenlijke cursus met andere zwangeren,  gecombineerd met veel persoonlijke aandacht van Pauly! Oefeningen, praktische tips voor tijdens en na de zwangerschap en natuurlijk voor bij de bevalling. Oefenen hoe je goed kunt ontspannen, want dan kun je goed bevallen! En dat helpt, echt waar! Pauly, bedankt voor je fijne begeleiding. Mede daardoor kunnen we terugkijken op een goede bevalling en genieten we nu intens van ons mooie meisje!

Lieve groetjes,  Ramona (en Tomas & Eva)

 
Begin juli kwamen we tot de blijde verassing dat we in verwachting waren. Zodra je zwanger ben kom  je met heel veel nieuwe dingen in aanraking. Het gevoel van een kleine in je buik is echt uniek en dat kan niemand beschrijven hoe bijzonder zoiets is. Iedereen in je nabije omgeving leeft intens met je mee. Super natuurlijk. Maar dat heeft ook een keerzijde. Want iedereen weet nu ook ineens wat beter voor je is, hoe zwaar het gaat worden, en hoe pijnlijk die bevalling is. Er zijn soms zelfs momenten dat je denkt, waar zijn we aan begonnen. En dat is jammer. Zwanger zijn en bevallen is zo’n natuurlijk iets. Daar moet je van genieten. Er is niks mooiers en intenser dan samen een kind krijgen. Met de zwangerschap cursus leer je je ontspannen, je eraan overgeven op moment dat de bevalling zich aandient. En ook Pauly kan je niet vertellen hoe het exact loopt, en dat hoeft ook niet. Wat Pauly wel kan is je leren wat je gaat voelen, wat je kan verwachten. Bevallen is hartstikke leuk, echt! Klinkt misschien gek maar het is echt zo. Als je weet wat je kan verwachten  (en ja, op internet staat veel maar da’s echt anders) en je kan je eraan overgeven. Dan is dat zo leuk bevallen. Wij hebben zelf een flinke meid gekregen, iedereen in de omgeving was bang dat er van alles mis zou gaan. Ik rij daarbij al 25 jaar paard, dus zeggen ze ook dan ga je uitscheuren etc. Maar niks is daarvan waar. Pauly heeft mij heel goed geleerd hoe ik mijn spieren moet gebruiken en dan is dat juist super handig dat je weet hoe je de  getrainde bekkenbodemspieren kunt ontspannen. Wij hebben de grootste lol gehad in het ziekenhuis, en hoe meer weeën er kwamen hoe enthousiaster wij werden. Niks zo mooi als je eigen kind. En mocht je twijfelen of je wel of niet een cursus ga doen, wat heb je te verliezen? Gewoon doen, want met al dat ontspannen wat je leert heb je na de bevalling ook wat aan in dagelijks leven. Pauly, super bedankt voor alles! We hebben erg veel plezier gehad bij jou. We kijken ook met heel veel mooie herinneringen terug aan de zwangerschap.
Liefs, Ronald, Irene en onze mooie Tess

P.S

Ik heb je gisteren bij de nacontrole van de verloskundige ook aangeprezen. Wat extra reclame kan nooit kwaad. Nogmaals bedankt voor alles, we hebben genoten ook van de bevalling. Nu met dat kleine moppie genieten we helemaal.
 
 
 Beste Pauly,
 Wat heb ik veel gehad aan deze spoedcursus. Nu in verwachting van ons tweede kindje en ik kan zeggen dat ik vol vertrouwen de bevalling tegemoet zie. Het is fijn dat je kennis weer opgefrist wordt en voor mij was met name het leren ontspannen en het oefenen van bijvoorbeeld het persen erg fijn. Pauly is vriendelijk en positief. Erg fijn.                                                                                                                                                                                                                                                              Dit alles zorgt ervoor dat ik mensen aanraad om deze cursus te volgen.
Nogmaals dank Pauly,
 Pauline de Bruin
 
 
Doordat Pauly in de cursus BeterBevallen de verschillende fases met ons heeft doorgenomen, heb ik met een ontspannen gevoel toegeleefd naar de bevalling. Niets bereid je echt voor op het doorstaan ervan, maar door het volgen van de cursus wist ik dat ik niet beter voorbereid had kunnen zijn en was het makkelijker om me over te geven aan alles wat er op me afgekomen is.                                                                                                                                                                                      Tijdens de zwangerschap en ook daarna was het fijn ervaringen uit te kunnen wisselen met de krachtige, betrokken vrouwen die ik op de cursus heb leren kennen.  Jessica, mama van Tess / december 2017
 
Pauly heeft mij tijdens de cursus Beter bevallen voorbereid om met vertrouwen in mijn lijf naar de bevalling toe te leven. Ik vond het prettig dat er tijdens de cursus avonden verschillende onderdelen besproken en geoefend werden. Zo sta je bijvoorbeeld stil bij wat er in je lijf gebeurd tijdens de bevalling, maar maak je ook contact met je baby. Er worden tips gegeven hoe je bijvoorbeeld weeën op kan vangen en hoe je partner hierbij tot steun kan zijn. Pauly benadrukt vaak dat je vooral je gevoel moet volgen en daarop moet vertrouwen, doe wat bij jou past. Op deze manier kan iedereen er voor zichzelf uit halen wat bij jou past en is niks fout wat je doet.
Ik vond het ook erg leuk om ervaringen over de zwangerschap uit te wisselen met andere aanstaande moeders.
De cursus is echt aan te bevelen als je persoonlijk contact prettig vind en (in hoeverre dat kan) voorbereid naar je bevalling toe wilt leven.
Groetjes,
Saskia, moeder van Tom
Cursusjaar 2017

De cursus BeterBevallen was top!  Je leert stap voor stap wat je te wachten staat tijdens de bevalling en leert hoe je daarbij het beste voor jezelf en je baby kunt zorgen. Ik heb veel goeie tips gekregen voor tijdens de zwangerschap, om deze tijd zo prettig mogelijk te laten verlopen. De tips voor tijdens de bevalling zijn helder en door het regelmatig oefenen zeer goed uit te voeren tijdens de bevalling. Ik was hierdoor beter in staat te ontspannen, weeën op te vangen en te persen.                                                                                                                                                                                                                                                     Pauly, hartelijk dank voor al jouw kennis en vooral al je aandacht. Ik bewonder je betrokkenheid bij alle cursisten en heb daardoor extra kunnen genieten van de cursus. De terugkomdag was de kers op de taart. Wat leuk om iedereen weer te zien en ervaringen te delen.

Hartelijk dank Pauly!

Ik was voor het eerst zwanger en op zoek naar een cursus die aandacht zou besteden aan zowel het lichaam (leren persen e.d.) als de geest (mindfulness) en vond dat in de compleetcursus van Pauly.  Ik vond het erg prettig dat je in relatief weinig lessen, ik had niet veel energie meer ‘s avonds, heel veel zou leren en inzicht zou krijgen in wat te doen als het zover was. En dat is gelukt! Hoewel ons groepje met 2 cursisten erg klein was, betekende dat ook dat er heel veel persoonlijke aandacht was. Iedere avond leerden we veel bij, kregen we nieuwe inzichten, herhaalden we de dingen van de weken daarvoor en was het leuk om onze ervaringen te kunnen uitwisselen. Bovendien werden alle oefeningen  aangepast aan onze mogelijkheden waardoor ik ondanks mijn bekkeninstabiliteit toch alles mee kon doen, zittend op een bal.                                                                                                                                                                                                            Tijdens de bevalling merkte ik dat ik goed had geleerd om de weeën weg te puffen en ook het persen ging prima.                                                                                      Inmiddels is mijn prachtige zoon geboren en als hij krampjes heeft zeg ik tegen hem; oooontspan. En echt waar; volgens mij heeft hij de cursus ook meegekregen, want hij wordt er rustig van!                                                                                                                                                                                                                  Dus lieve Pauly; bedankt voor al je liefde en aandacht en alle inzichten en wijze lessen. Het heeft iets toegevoegd aan mijn zwangerschap en zeker ook geholpen bij de bevalling. Ik hoop dat je het nog aan veel andere aanstaande moeders mag meegeven.                                                                                                                          Liefs, Lydia

De cursus BeterBevallen was top!                                                                                                                                                                                                                                     Je leert stap voor stap wat je te wachten staat tijdens de bevalling en leert hoe je daarbij het beste voor jezelf en je baby kunt zorgen. Ik heb veel goeie tips gekregen voor tijdens de zwangerschap, om deze tijd zo prettig mogelijk te laten verlopen. De tips voor tijdens de bevalling zijn helder en door het regelmatig oefenen zeer goed uit te voeren tijdens de bevalling. Ik was hierdoor beter in staat te ontspannen, weeën op te vangen en te persen.                                                    Pauly, hartelijk dank voor al jouw kennis en vooral al je aandacht. Ik bewonder je betrokkenheid bij alle cursisten en heb daardoor extra kunnen genieten van de cursus. De terugkomdag was de kers op de taart. Wat leuk om iedereen weer te zien en ervaringen te delen.                                                                                        Hartelijk dank Pauly!                                                                                                                                                                                                                                                        Groeten Tessa van Eck

 Met héél veel trots en blijdschap kan ik jullie vertellen dat mijn dochter geboren is!
Haar naam is Meja en ze is geboren op donderdag 3 december om 15:05.
Ze is een prachtig mooi en lief meisje en ze doet het reuze goed!
Met mij gaat het ook prima. De bevalling is perfect verlopen en ging bijzonder vlot (zeg maar: snel!) en soepel. Ik had mij geen betere bevalling kunnen wensen! Daar ben ik reuze blij om en ook wel trots op. Ik voel mij dan ook al weer heel fit en goed.
Yildiz, ik hoop dat jouw bevalling net zo prettig en goed zal verlopen. Zo zie je maar, dat het ook op deze manier kan! 😉
Ik wens jou nog heel veel succes met de laatste paar weken van je zwangerschap.
Tot ziens op de terugkom-dag!
Groeten van Emma
 

 Ik vond de cursus erg praktisch en informatief, prettig dat het heel informeel en in een klein groepje was waardoor er ook veel aandacht voor de moeders zelf is. Pauly is een zeer vriendelijke, duidelijke en toegankelijke vrouw waarmee we ook erg konden lachen en alles aan konden vragen. Ze weet de oefeningen en informatie duidelijk over te brengen. Het iedere keer herhalen van de oefeningen en informatie werkt voor mij, ik ben blij dat ik niet de verkorte cursus heb gedaan, het beklijft nu beter. Ook het document dat we achteraf kregen is een prettig hulpmiddel waarop ik alle informatie herken die behandeld is en waaraan ik steun heb. Ik voel me nu zo goed als mogelijk is voorbereid op de bevalling. Ik ga het doen, met alle vertrouwen, laat maar komen!

Hartelijke groeten,
Sandra
 
Hallo Pauly
Ik vond de cursus super heb er veel aan gehad mijn angst is minder. gr Anouk!
 
Ik vond het een fijne ruimte, super aardige “juf”, veel fijne praktische informatie en handige lichamelijke oefeningen.
Ik merkte dat ik vooral het meest had aan de praktische informatie, met name de verschillende manieren om weeën op
te vangen (houdingen + de gedachtes/ dingen die je dan tegen jezelf kan zeggen). Zodat je tijdens de bevalling erachter
kan komen welke houding het beste bij jou past en welke van de aangeleerde gedachtes je erdoorheen helpen.
Met name “deze wee gaat zo voorbij” en de gedachte dat elke wee je dichter bij de “ontmoeting” van je kindje brengt
heeft mij enorm geholpen.
Wat betreft de lichamelijke oefeningen hebben we vooral geleerd dat je je volledig moet ontspannen wanneer je wordt overvallen
door een wee. Ook al moet ik eerlijk zeggen dat ik  de oefeningen (alle spieren aanspannen en loslaten) op een gegeven moment
wel genoeg vond. Niet vervelend bedoeld natuurlijk, maar dat was niet zo mijn ding. Uiteindelijk denk ik dat ik er onbewust toch
wel veel aan heb gehad. En is dat allemaal niet voor niets geweest natuurlijk 🙂
Achteraf (en ook op die momenten zelf natuurlijk ) ben ik erg blij dat ik mee heb gedaan met deze cursus. Het gaf me vooral mentale
kracht en het vertrouwen dat ook ik dit wel kan.
Bedankt voor alles en wie weet tot in de toekomst!Vr. groet,
Jolande Spek (en Evi natuurlijk ;))
 
 
Ik kwam pas in mijn 37e week op cursus bij Pauly, omdat ik toch nog wat meer voorbereid wilde zijn op mijn bevalling. De manier van cursus geven vond ik prettig, een combinatie tussen theorie, maar ook oefenen/praktijk. Daar leer ik het meeste van. Inmiddels ben ik bevallen van onze dochter en kan ik uit ervaring zeggen dat, ondanks mijn snelle bevalling, ik een aantal van de geleerde dingen zeker heb toegepast tijdens de bevalling. Door de cursus was ik me erg bewust van mijn ademhaling, wat zorgde dat ik goed kon ontspannen tijdens de weeën. Tijdens de persweeën heb ik heel bewust terug gedacht aan het geleerde in de cursus.
Wat me ook heeft aangesproken en het aantal deelnemers, leuk om met weinig dames te zijn en ervaringen te delen.
Ik kijk uit naar onze terugkomdag.                                                                                                                                                                                                                                    Groetjes Christel
 
 Ik heb gekozen voor de Spoedcursus Beter Bevallen bij Pauly Houten. Ik had erg behoefte aan een praktische en goede cursus, zonder dat ik hiervoor 8 of 10 keer een middag of avond kwijt was. Ik wilde wel graag goed genoeg voorbereid zijn op de bevalling.                                                                                                            De 2 middagen zijn me ontzettend goed bevallen. Ik heb me welkom en op mijn gemak gevoeld. Alle informatie die ik nodig heb gehad tijdens de bevalling heb ik gehad en ik heb er ook heel veel aan gehad tijdens de bevalling. Vol vertrouwen begon ik eraan en met een aantal van de oefeningen uit de cursus heb ik het goed weten vol te houden, kon ik rustig en ontspannen blijven, wist ik wat ik moest doen en heb ik een prachtige, gezonde dochter op de wereld gezet.                  Ik vind de cursus echt een aanrader
De bevalling is super verlopen, de kraamhulp en verloskundige waren erg te spreken over hoe ik het gedaan heb.Ze vonden dat ik de ontsluitingsweeën (ongeveer 13 uur lang) super goed en kalm heb opgevangen.Toen ik onder de ontspannende douche ineens werd overvallen door persweeën ben ik hier snel onder uit gegaan en mocht ik meteen thuis op bed beginnen met persen.
Ook hier vonden ze dat ik erg rustig en beheerst mee om ging en zo erg effectief heb kunnen bevallen. Al met al waren ze erg trots op me en heb ik maar 15 minuten echt actief geperst. 10 minuten later was ook de placenta “geboren”.                                                                                                                                                    Zelf ben ik heerlijk thuis bevallen en heb me bijna de hele tijd best prima kunnen “óóóóóntspan-nen” waardoor achteraf de hele bevalling  op de duur van de ontsluitingsweeen na ( Ik ben nogal ongeduldig) mij alles super is mee- gevallen.
Bij deze verklaar ik “Experiment Pauly Houten” voor geslaagd!
JOSÉ
 
 
 Compleet cursus. Hier een verslagje van mijn ervaring:
Wat ik erg fijn vond was de opbouw van de cursus, elke keer komt er iets nieuws bij en herhaling van de oefeningen. De eerste lessen is alles nieuw en moest ik wennen aan de oefeningen (welke spieren gebruik ik? wat gebeurd er? en doe ik het wel goed?) Door de herhaling kreeg ik het steeds beter onder de knie en het gaf mij steeds meer het vertrouwen in mijn eigen kunnen. Plus de ene les gaat het beter dan de andere, als ik erg vermoeid ben sla ik het minder goed op.
Doordat ik meerdere lessen heb gehad was niet erg om een keer een mindere dag te hebben. De volgende keer probeer je het gewoon opnieuw en dan lukt het wel! De combinatie van theorie en praktijk was ook goed op elkaar afgestemd. Na de theorie werd en geoefend en kon ik goed de link leggen waarom een bepaalde oefening nuttig is. Je legt het helder en met humor uit.
 
Spoedcursus:                                                                                                                                                                                                                                                                         De naam zegt het al, en zo heb ik het ook ervaren. Een vlotte uitleg en kort oefenen. Op zich komt alles wat je moet weten aan bod, toch is er wat minder diepgang. Alles moet toch in 2 lessen. Mocht je op het laatste moment toch een cursus willen volgen of alleen wat herhaling wil omdat het niet je eerste kindje is, dan snap ik de keuze voor een spoedcursus. En ik denk dat je dan ook zeker voldoende weet. Maar anders zou ik toch het advies geven om een compleet cursus te volgen. Het is de investering meer dan waard!
Ik heb een fijne tijd gehad en zie de bevalling met vertouwen tegemoet. Ik kijk uit naar de terugkomdag!
Francien.

De bevalling is super verlopen, de kraamhulp en verloskundige waren erg te spreken over hoe ik het gedaan heb.Ze vonden dat ik de ontsluitingsween (ongeveer 13 uur lang) super goed en kalm heb opgevangen.Toen ik onder de ontspannende douche ineens werd overvallen door persweeën ben ik hier snel onder uit gegaan en mocht k meteen thuis op bed beginnen met persen. Ook hier vonden ze dat ik erg rustig en beheerst mee om ging en zo erg effectief heb kunnen bevallen.Al met al waren ze erg trots op me en heb ik maar 15 minuten echt actief geperst. 10 minuten later was ook de placenta “geboren”.Zelf ben ik heerlijk thuis bevallen en heb me bijna de hele tijd best prima kunnen “oooontspan-nen” waardoor achteraf de hele bevalling  op de duur na van de ontsluitingsweeen na ( Ik ben nogal ongeduldig) mij alles super is mee- gevallen.                                                                                                                                                                                                       Bij deze verklaar ik “Experiment Pauly Houten” voor geslaagd!                                                                                                                                               Jose Bort

 
Hallo Pauly,
Ik vond de cursus erg praktisch en informatief, prettig dat het heel informeel en in een klein groepje was waardoor er ook veel aandacht voor de moeders zelf is. Pauly is een zeer vriendelijke, duidelijke en toegankelijke vrouw waarmee we ook erg konden lachen en alles aan konden vragen. Ze weet de oefeningen en informatie duidelijk over te brengen. Het iedere keer herhalen van de oefeningen en informatie werkt voor mij, ik ben blij dat ik niet de verkorte cursus heb gedaan, het beklijft nu beter. Ook het document dat we achteraf kregen is een prettig hulpmiddel waarop ik alle informatie herken die behandeld is en waaraan ik steun heb. Ik voel me nu zo goed als mogelijk is voorbereid op de bevalling. Ik ga het doen, met alle vertrouwen, laat maar komen!
Hartelijke groeten,
Sandra
 
 
Ik vond het een fijne ruimte, super aardige “juf”, veel fijne praktische informatie en handige lichamelijke oefeningen.
Ik merkte dat ik vooral het meest had aan de praktische informatie, met name de verschillende manieren om weeën op
te vangen (houdingen + de gedachtes/ dingen die je dan tegen jezelf kan zeggen). Zodat je tijdens de bevalling erachter
kan komen welke houding het beste bij jou past en welke van de aangeleerde gedachtes je erdoorheen helpen.
Met name “deze wee gaat zo voorbij” en de gedachte dat elke wee je dichter bij de “ontmoeting” van je kindje brengt
heeft mij enorm geholpen.
Wat betreft de lichamelijke oefeningen hebben we vooral geleerd dat je je volledig moet ontspannen wanneer je wordt overvallen
door een wee. Ook al moet ik eerlijk zeggen dat ik  de oefeningen (alle spieren aanspannen en loslaten) op een gegeven moment
wel genoeg vond. Niet vervelend bedoeld natuurlijk, maar dat was niet zo mijn ding. Uiteindelijk denk ik dat ik er onbewust toch
wel veel aan heb gehad. En is dat allemaal niet voor niets geweest natuurlijk 🙂
Achteraf (en ook op die momenten zelf natuurlijk ) ben ik erg blij dat ik mee heb gedaan met deze cursus. Het gaf me vooral mentale
kracht en het vertrouwen dat ook ik dit wel kan.
Bedankt voor alles en wie weet tot in de toekomst!Vr. groet,
Jolande Spek (en Evi natuurlijk ;))
 
Hallo Pauly en Yildiz,                                                                                                                                                                                                                                                                Met héél veel trots en blijdschap kan ik jullie vertellen dat mijn dochter geboren is.                                                                                                                                                Haar naam is Meja en ze is geboren op donderdag 3 december om 15:05.
Ze is een prachtig mooi en lief meisje en ze doet het reuze goed!
Met mij gaat het ook prima. De bevalling is perfect verlopen en ging bijzonder vlot (zeg maar: snel!) en soepel. Ik had mij geen betere bevalling kunnen wensen! Daar ben ik reuze blij om en ook wel trots op. Ik voel mij dan ook al weer heel fit en goed.
Yildiz, ik hoop dat jouw bevalling net zo prettig en goed zal verlopen. Zo zie je maar, dat het ook op deze manier kan! 😉
Ik wens jou nog heel veel succes met de laatste paar weken van je zwangerschap.
Tot ziens op de terugkom-dag!
Groeten van Emma
 
Ik kwam pas in mijn 37e week op cursus bij Pauly, omdat ik toch nog wat meer voorbereid wilde zijn op mijn bevalling. De manier van cursus geven vond ik prettig, een combinatie tussen theorie, maar ook oefenen/praktijk. Daar leer ik het meeste van. Inmiddels ben ik bevallen van onze dochter en kan ik uit ervaring zeggen dat, ondanks mijn snelle bevalling, ik een aantal van de geleerde dingen zeker heb toegepast tijdens de bevalling. Door de cursus was ik me erg bewust van mijn ademhaling, wat zorgde dat ik goed kon ontspannen tijdens de weeën. Tijdens de persweeën heb ik heel bewust terug gedacht aan het geleerde in de cursus.
Wat me ook heeft aangesproken en het aantal deelnemers, leuk om met weinig dames te zijn en ervaringen te delen.
Ik kijk uit naar onze terugkomdag. 
Groetjes Christel
 
 Hoi Pauly, Ik vond de cursus erg leerzaam. In drie lessen toch een heleboel te weten gekomen en weet nu de belangrijkste dingen.
Ik vond dat je dit ontzettend fijn deed, zoals jij erover praat geef je mij zeker het gevoel dat het me gaat lukken. Ik was al niet angstig voor de bevalling maar nu helemaal niet meer. Je weet mij in ieder geval het vertrouwen te geven en dat vind ik super!
Ik heb al zin in de volgende afspraak, kijken hoe het allemaal gegaan is en natuurlijk alle kindjes zien.
Bedankt voor jouw hulp!
Groetjes Judith,
 
 Op de spoedcursus kijk ik positief terug! Het voldeed aan de verwachtingen die ik vooraf had. Ik had door mijn onregelmatige werktijden geen mogelijkheid om een volledige cursus te doen en daarom gekozen voor de spoedcursus. Ik wilde namelijk wel graag voorbereid zijn en dan met name op hoe ik de weeën kan opvangen, omgaan met pijn en de bevalling. Dit is goed aan bod gekomen. De afwisseling van theorie en praktische oefeningen was goed uitgebalanceerd.
Dank hiervoor! Ik voel me nu voorbereid om met goede moed de bevalling in te gaan. Paulien
 
 Hallo Pauly,
Het gaat goed, een beetje voor verkoeling zorgen in deze warme dagen 🙂
Ik zag de foto van ons voorbij komen op Facebook. Leuk!
De spoedcursus vond ik erg leerzaam, je bracht het ook op een leuke manier.
Niets ontging je tijdens de lessen. Een gaap of als ik even niet lekker zat. Daarmee merk je dat je als cursist ook echt gezien wordt en persoonlijke aandacht krijgt. De verschillende ademhalingsoefeningen en (pers) houdingen komen vast enorm van pas. Daar ga ik vanuit! Door de cursus ben ik een stuk zekerder geworden. Je weet tenslotte niet wat je te wachten staat. Jij leert om vertrouwen te hebben in je eigen lichaam en dat je denk, “Ik kan dit”
Bedankt.    Groeten Janneke

Ik heb gekozen voor de spoedcursus Beter Bevallen bij Pauly Houten. Ik had erg behoefte aan een praktische en goede cursus, zonder dat ik hiervoor 8 of 10 keer een middag of avond kwijt was. Ik wilde wel graag goed genoeg voorbereid zijn op de bevalling. De 2 middagen zijn me ontzettend goed bevallen.                                                                                                                                 Ik heb me welkom en op mijn gemak gevoeld. Alle informatie die ik nodig heb gehad tijdens de bevalling heb ik gehad en ik heb er ook heel veel aan gehad tijdens de bevalling. Vol vertrouwen begon ik eraan en met een aantal van de oefeningen uit de cursus heb ik het goed weten vol te houden, kon ik rustig en ontspannen blijven, wist ik wat ik moest doen en heb ik een prachtige, gezonde dochter op de wereld gezet. Ik vind de cursus echt een aanrader! Pauline

De cursus beter bevallen was voor mij een mooie combinatie van “theorie” over het lichaam en de praktische oefeningen en tips.De sfeer was heerlijk ongedwongen en Pauly heeft mij zeker handvaten geboden om de bevalling goed te doorstaan. Van tevoren zag ik er best tegenop, maar door de cursus veranderde mijn instelling in “kom maar op, dit kan ik”. Zowel de oefeningen mbt ontspannen, ademhalen, weeën en persen heb ik baat bij gehad in de praktijk. Na een bevalling die goed verliep uiteindelijk trotse moeder van een zoon! Ik kan het iedereen die beslagen ten ijs wil komen aanraden!                                                                                                                                                                                                                                                 Emily

Ik zou iedereen aanbevelen om de cursus bij Pauly te volgen.
Ze legt op duidelijke en leuke manier uit wat je te wachten staat tijdens de bevalling. Ook de partneravond is door mijn man als zeer nuttig ervaren. Met alle tips en de oefeningen die we gedaan hebben ben ik helemaal klaar voor de bevalling!
Cerylle

Ik heb bewust gekozen voor een cursus die aandacht besteed aan zowel de fysieke en de mentale beleving van een bevalling. Het fysieke gedeelte is leuk en interessant, en de kennis hoe je mentaal naar een bevalling toe kunt leven en deze tot een succes weet te brengen is onmisbaar geweest. Daarnaast is de docent Pauly een hartelijke en warme dame. Kortom; deze cursus kan ik aanbevelen!
Joukje

Ik wilde altijd graag jong kinderen. Nou, dit is uitgekomen want ben nu 22 jaar en ben 1, 5 jaar getrouwd. Maar toen ik eenmaal wist dat ik zwanger was en ik aan de bevalling dacht….. Pff dat zag ik eigenlijk niet zitten, bang voor alles. Mijn verloskundige zei van dat een zwangerschapscursus toch wel verstandig was. Ik vond het altijd een beetje overdreven. Al die keuze en welke is dan goed. Mijn verloskundige gaf de folder van Pauly en heb eigenlijk zomaar besloten van dit ga ik dan maar doen. En heb hier geen enkel moment spijt van gehad. Pauly stelt je op je gemak, je moet niets en ze probeert je op alle manieren te helpen. Je krijgt een stukje theorie en oefeningen om te ontspannen. Mijn man vond het ook erg fijn dat er 1 partneravond is en hij vond deze avond zeer leerzaam. De tips en oefeningen die je krijgt zijn erg zinvol. En op deze manier kan je man je helpen tijdens weeën en de bevalling. Ik heb er veel van geleerd en nu ik 37,5 week ben, zeg ik: BEVALLING KOM MAAR OP! Ik kan 1 ding zeggen de cursus bij Pauly is echt een aanrader! Dus gewoon een cursus bij Pauly volgen.                                                                                                                                                Groetjes Naomi, in verwachting van 1e kindje

Dit jaar zou ik gaan bevallen van mijn tweede kindje. Omdat de eerste bevalling niet was gegaan zoals verwacht; mijn zoontje lag klem, kreeg hierdoor stress en ademde meconium in waardoor er een traject van 3 weken ziekenhuis achteraan kwam, had ik weinig vertrouwen in mijn eigen lichaam.
Bij de cursus leerde ik mij te ontspannen en het vertrouwen in mijn lichaam weer terug te krijgen. Ik leerde om mijn lichaam in te zetten ter ondersteuning van de weeën en de uitdrijving. Dit bracht mijn rust en vertrouwen terug. Ook door de partneravond kreeg mijn man het gevoel iets daadwerkelijks te kunnen doen tijdens de opvang van weeën en de bevalling. Al met al een zeer geslaagde cursus voor ons beiden.
Groet Carolien.

Ik heb de zwangerschapscursus bij Pauly Houten gevolgd. Dit is mij zeer goed bevallen.In eerste instantie was ik niet van plan om een cursus te volgen want ik vond het allemaal onzin, achteraf ben ik erg blij dat ik toch deze cursus gevolgd heb.Je leert je erg goed voorbereiden op wat er gaat komen en ook krijg je handige tips en trucs om het allemaal wat aangenamer te maken. Ook was het gezellig om met z’n allen deze oefeningen uit te voeren.Ik was erg beperkt in bepaalde houdingen in verband met mij bekkeninstabiliteit maar ook hier wist Pauly hele goede oplossingen voor te vinden waardoor ik toch goed mee kon doen met de rest.Deze cursus is absoluut een aanrader voor iedereen die bang is voor de bevalling, tegen de bevalling op ziet, of die het gewoon prettig vind om goed voorbereid te zijn. Groetjes Ingrid.

Bevalling is heel snel gegaan. Half ‘s nachts ben ik nog gewoon naar de wc geweest, niks aan de hand en om 3 uur ‘s nachts werd ik wakker van heftige weeën!
Mijn weeën kwamen meteen al om de 2/3 minuten en duurde 1 tot 1,5 minuut! 4 uur verloskundige gebeld, kwam meteen en ze zei om half 5 dat ik al 8/9 cm ontsluiting had, al snel mocht ik persen en na 20 minuten was Joshua er!
Mijn bevalling heeft 2 uur en 50 minuten geduurd. Ging allemaal erg goed ook de nageboorte. Ik ben lekker thuis bevallen en ik en de baby mochten ook thuis blijven. Heerlijk! Nu groeit de baby goed en we zijn erg gelukkig! Nou nogmaals bedankt voor de voorbereiding!
Anika en Michael.

Hoi! Hier ook alles goed! Olivier is meestal blij en slaapt graag, lijkt op zijn ouders! 😉 Ik geniet er erg van, blijf het erg bijzonder vinden allemaal en hij is natuurlijk de leukste en liefste baby die ik ken! Vandaag inderdaad gewerkt voor het eerst. Had er van tevoren niet zo’n zin in, maar het was eigenlijk hartstikke leuk weer! Geniet ervan allemaal en werkse voor als je eraan toe bent!
Groetjes Danielle

Voordat ik zwanger raakte, heb ik van kinds af aan altijd een grote afkeer en angst gehad voor bevallingen. Ik kon er op tv zelfs niet eens naar kijken!
Tijdens mijn zwangerschap echter kwam het moment van bevallen natuurlijk langzaam steeds dichterbij. De eerdere heftige angst was er, door alle veranderingen in mijn lichaam, al wel wat vanaf maar helemaal ontspannen voelde ik mij er niet bij. Dat leek mij dan ook een goede reden om te starten met een zwangerschapscursus. Bij voorkeur niet iets zweverigs, maar ik zocht een cursus met een praktische en nuchtere inslag, waarbij ik vertrouwen zou ontwikkelen in mijzelf door te weten wat er zou gaan gebeuren.

De cursus van Pauly heeft aan deze verwachtingen voldaan! De uitgebreide theorie over verschillende stadia van de bevalling, de invloed van je denkwijze en de manieren waarop je met de weeën kunt omgaan, waren voor mij een prettige voorbereiding op de bevalling. Wat ik ook erg waardeerde was de rust die Pauly uitstraalde en het zelfvertrouwen dat ik hierdoor kreeg.
Mijn bevalling begon iets eerder dan waar ik op gerekend had (met 36 wkn) maar ondanks dat was ik er mentaal klaar voor en wist ik dat het mij zou gaan lukken. Tijdens de bevalling heb ik eigenlijk de hele tijd gebruik gemaakt van de geleerde ademhalingstechniek waardoor ik het gevoel had de weeën goed op te kunnen vangen. Ook mijn vriend, die een keer mee is geweest naar de partneravond, had zich de cursus goed eigen gemaakt en riep op moeilijke momenten… “ontspan!”. Mede duur de cursus beter bevallen kijk ik positief terug op mijn eigen bevalling en de periode hieraan voorafgaand. Het heeft mij veel vertrouwen en rust gegeven!
Marlies

Het volgen van de cursus bij Pauly zou ik iedereen die zich goed wil voorbereiden op haar bevalling aanraden! In een aantal lessen bereidde Pauly ons goed voor op wat ons te wachten stond. Pauly gaf ons veel nuttige informatie, handige tips en adviezen over hoe we ons zo goed mogelijk door de bevalling heen ‘konden puffen’… 🙂  Deze goede voorbereiding gaf mij veel steun en ik keek met zelfvertrouwen de bevalling tegemoet!
JM.

Mijn ervaring met de BeterBevallen cursus.
Op het laatste moment heb ik mij in week 28 van mijn eerste zwangerschap aangemeld voor een zwangerschapscursus.
Eerlijk gezegd dacht ik het niet nodig te hebben, maar daar kwam ik snel op terug!
Pauly heeft mij zoveel tips, techniek en kennis gegeven dat ik alleen nog maar kan uitkijken naar mijn bevalling!
Lieve Pauly, bedankt!
Marlous

Copyright © 2017. All Rights Reserved.