Oefentherapie Cesar

De methode Cesar is een oefentherapie genoemd naar de grondlegster mevrouw Marie Cesar. Ze wilde een zo optimaal mogelijke manier van gezond en esthetisch bewegen, gebaseerd op de mogelijkheden van het lichaam. Uitgaande van de anatomie van het skelet, gewrichten en hun assen en de daarover lopende spieren die kunnen aanspannen en ontspannen.

De oefentherapeut zorgt ervoor, dat klachten worden voorkomen/verminderen door het aanleren van gezonde houdings- en bewegingsgewoonten.
Deze methode helpt je bij het zoeken naar een optimale manier van bewegen, ook in de periode tijdens je zwangerschap. De dagelijkse bewegingen als lopen, traplopen, staan, zitten, zitten gaan en opstaan, bukken, tillen, omdraaien in bed.
Spieren en spiergroepen die tijdens de zwangerschap extra zwaar belast worden, zoals voet- en beenspieren, spieren rond het bekken (bil, buik, bekkenbodem, heup) de rug, borst en halsspieren krijgen extra aandacht, maar ook specifieke zwangerschapsklachten komen aan bod.

De zwangerschapsbegeleiding is een goede voorbereiding op de bevalling. Je wordt bewust gemaakt van de verschillende fases van de bevalling: ontsluiting, uitdrijving, nageboorte en de kraamtijd daarna.

Er is aandacht voor de verschillende soorten weeën
Je leert het verschil voelen tussen spierspanning en ontspanning, ademhaling en hoe te ontspannen. Dit is belangrijk voor het kunnen opvangen van de ontsluitingsweeën en het persen tijdens de uitdrijving.
Ook zijn er tips voor na de bevalling. Hoe je je spieren al in het kraambed kunt laten herstellen en versterken. Hoe je houding het beste is als je straks je baby in bad doet, eventueel borstvoeding geeft, in en uit bed, box, of auto tilt, of hoe je achter de kinderwagen loopt. Het zijn 2 uur durende lessen, zodat het aangeleerde/geoefende kan integreren.
Als je het nodig hebt tijdens de bevalling, pas je het als vanzelf toe.

Copyright © 2017. All Rights Reserved.